zondag, augustus 13, 2006

Best Of Badminton 2002 DEEL 2


Torhout ... nog steeds een populaire ontmoetingsplaatsTorhout is en blijft nog steeds een populaire ontmoetingstornooi voor spelers van D tot B klassement. Op 21 december met de dubbels in poule en op 22 december de mix dubbels in poule. De enkels ging over deze twee dagen heen. Geen amateurs-tornooitje ... er waren immers veel goede spelers aanwezig van verschillende provicies maar ook van onze franstalige buren. De HEC2 en HEC1 tabellen waren overbezet. Sommige spelers zouden 6 wedstrijden moeten spelen om in de finale te geraken. Ook veel pouletabellen met daaropvolgend het KO-systeem. Opmerkelijk weinig B1-dames en B2-heren maar dan weer een overbevolking aan C2-spelers. Vele wedstrijden werden werkelijk met bewondering bekeken ... volharding ... inzet ... sportiviteit (soms ook niet) ... emotioneel geroep of gebrul ... spanning ........dat zat er volgens mij allemaal wel in de lucht !Ook weeral een pluim voor de organisatoren, ze hebben weeral hun uiterste best gedaan. Ze hebben zelfs hele lekkere zelfgebakken cake. Er in 2003 weer bij zijn is een must !!!

Scaldis nog steeds populair bij vele spelersTornooi van Scaldis BC nog steed in aantrek bij vele spelers. Deze 19de editie in de stedelijke sporthal van het Linkeroever (12&13 oktober 2002) werd door vele badmintonliefhebbers bezocht. Verschillende provincies waren hier dan ook aanwezig. Met maar liefst 197 inschrijvingen en 271 wedstrijden was het voor deze 2 regendagen druk bezet in de sporthal. Zo druk zelfs ... dat de supporters aan de trubunezijde bijna met hun voeten op de eerste velden kwamen wat soms de nodige complicaties met zich mee bracht. Zelf ben ik in de HEc1 tot de 1/4-finale geraakt waar ik het loodje moest leggen tegen Van Hoeymissen Brecht. In de GDc1 was het goed tot de 1/2-finale. En omdat ik steeds op 3 paarden wed kon ik, met dubbelpartner Schnabel Alex, het ook nog eens proberen in de HDc1 waar we dan tot in de finale geraakten. Daar kwamen we dan de broers Vermeir tegen die vandaag zeer sterk presteerden en verdienstelijk wonnen.Een goed tornooi ... een goede zaal ... toffe spelers ... het zou zonden zijn moesten we de 20ste uitgave niet meer meemaken. Maar zet die geruchten uit je hoofd want de club zal er alles aan doen om dit kwalifikatietornooi in 2003 verder te zetten en tevens hun 20ste feestuitgave te houden.

Georges Rogiers kent dalende aantal inschrijvingen !Voor de 15de maal organiseerd de Stad Antwerpen een badminton-dubbelpoule tornooi ter nagedachtenis van Georges Rogiers. Op 7&8 september 2002 in “Het Rooi” voor het jeugdtornooi en in “Plantin Moretus” voor het volwassentornooi. Voor de jeugd is dit tornooi de springplank voor het participeren aan andere grote tornooien. Het tornooi dat in 1987 bescheiden was begonnen met 136 deelnemers werd in de loop der jaren stilaan volwassen. Nochtans is er dit jaar een minder aantal deelnemers dan vorige jaren te bemerken. Zou dit te maken hebben met alle festiviteiten die gelijktijdig vallen ?... zoals de “Open Monumenten Dag” of de grote “Wandelzoektochten” Het tornooi zelf liep zeer vlot tot zelfs zeer snel op de 2de dag waar gemend-dubbel gespeeld werd tot die vervelende 11 punten ... vervelend vermits nog vele spelers in hun gedachten naar 15 telden. Door de minder aantal deelnemers zijn er minder poules waardoor er meerdere wedstrijden waren per poule (samengevoegd). Zo zat ik in een poule HDc1 en de GDc1 van 6. Nu velen van mijn tegenstanders B2 waren zou het zogezegt wat makkelijker gaan voor mij in de C1 ... maar niets is minder waar. Wederom opkomend talent die je steeds verbazen van hun kunnen en doen.

Royal Antwerp BC lokt buitenlandse speler aanInternationaal tornooi Royal Antwerp BC op 19&20 oktober 2002 blijft sterk in aantrek bij vele spelers...zelfs bij een buitenlandse speler die hier in België tijdelijk verblijft. Het gaat hier om een Indonesische A-speler uit Mutiara. Kuniawan Susanto had geen moeite met onze A-spelers in de Enkeldiscipline. In de Finale nam hij het op tegen Gert Thoné van Olve. Ook hier kon Susanto de overwinning naar zich toe trekken. Wie niet groot is moet snel zijn ... zo is dat althans bij Susanto waarbij hij zeer snel op het terrein kan verplaatsen , zeer hoog kan springen en een smash geeft om U tegen te zeggen. Spijtig dat Ruud Kuijten hier niet aanwezig was.In de Dames Enkel B1 is Bertels Stefanie van Olve goed bezig om A te worden. Zij wint haar enkel tegen Frey Cindy van DZ99 ... en dit door haar goede spelinzicht en goed geplaatste returns.De HDA was ook de moeite om te zien ... zij spelen zeker 3 keer sneller dan dat wij dat doen en hebben geen moeite om harde smashen op te vangen en dan nog goed terug te plaatsen. Zonder meer een spectakel om naar te kijken. Zelf heb ik ook deelgenomen in de C1. In de GDc1 verloren we al in de eerste ronde maar in de enkel kon ik weeral doorstoten tot de halve finale waar ik een derde keer op rij Bruggemans Luc tegenkwam en ook hier verloor ik de wedstrijd. Het derde paard waar ik op wed was de HDc1 en deze keer goed voor een finaleplaats. We verloren deze wedstrijd in 3 sets tegen een Leuvense ploeg (W&L). Hopelijk zit er op andere tornooien ook eens een overwinning in want punten kun je alleen behalen bij een overwinning ... niewaar ?

PLUMULA (Bornem) ... minder inschrijvingen ... betere prestaties !Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september kon men op het domein van Breven (Bornem) een tornooi meedoen voor D tot B spelers. Plumula had deze keer wat minder inschrijvingen binnen maar het wedstrijdniveau was daarom niet minder. Sterke prestatie in de finale HEb2 ... ook een paar EX-A spelers in de B1. Tijdens het wachten kan je altijd eens in het domein wandelen ... kinderen kunnen in een kindvriendelijke speeltuin spelen ... een zeer degelijke kafetaria ... en er is zelfs een zwembad met glijbaan aanwezig ! PLUMULA heeft mij een positieve indruk gegeven.

PBA-kampioenschappen ... we hebben er allen naar uitgekeken2 & 3 november 2002 ... Provinciale Kampioenschappen Antwerpen (PBA) te Merksem in EDU-Sport. Vele badmintonspelers zien al weken uit naar dit tornooi omwille van de entourage en de gedreve sfeer die typerend zijn op grote tornooien. Wie hier in de B1 als winnaar uitkomt mag bij de Vlaamse Kampioenschappen in de A-reeks meedoen. Opvallend weinig A-spelers ... maar dan weeral opvallend veel spelers in de C1-reeks. Sommige spelers in de HEC1 moesten 6 wedstrijden spelen om in de finale te geraken. De uurroosters van de wedstrijden waren naar mijn gevoel zeer goed ingedeeld. Tussen twee wedstrijden in zat er bijna altijd 1 uur rust ... tenzij je natuurlijk een moordende 3-setter speelde. Niemand die echt last had van lange wachttijden vermits er op verschillend niveau’s en discipline’s hard werd gestreden en boeiende rally’s uitlokten.De meeste mensen kenden elkaar al van eerdere ontmoetingen en zeker als het om de PBA gaat. Maar mij is wel één persoon sterk opgevallen die ik nog nooit op een tornooi gezien had en het even in de C1 ging waarmaken. Een Japanner, genaamd “Satoh Yasuo”, trok de HDC1 overwinning wat te gemakkelijk naar zich toe. Heeft de klassementscommissie hier geen vergissing gedaan ?Al bij al een zeer verzorgde georganiseerd tornooi waarbij die nostalgie van die bordjes, bij de prijsuitreiking, tot zijn recht komt.Een lokale journaliste heeft van dit tornooi nog verslag opgenomen met beeldmateriaal en is te vinden op SJEFKE.

22e Nat. Tornooi Molse BCMolse BC starte hun 22ste nationaal tornooi op 21 september 2002 in sporthal “Den Uyt”.De eerste keer voor mij dat ik in Mol kwam spelen. Een grote sportzaal die me wat doet denken aan een schaatsbaan zoals Antartica. Een gezellige kafetaria en een soep/croc-stand om even terug op krachten te komen. Badmintonstand ID-sport was ook aanwezig ! Er waren niet zo veel inschrijvingen ... soms bleven er terreinen vrij. Er was een mooie finale te zien bij de DDB alsook een paar mooie rally’s in de finale HEC2. Maar ik heb vooral gekeken naar een sterke HDC1-finale waar wel hard gestreden werd om de eerste plaats met snelle returns. Zelf ben ik goed gestart in de HEc1 en ben tot de 1/2-finale geraakt waar de tegenstander mij wist te verslagen op mijn fisiek. In de HDC1 was onze foutenlast te hoog (buiten ... in het net) en hebben we veel kansen onbenut gelaten waardoor we al in de eerste ronde eruit lagen. De organisatie was in mijn ogen OK alhoewel ik een klein minpuntje moet bekennen ... sommige winnaars (in D) wonnen de som van 5 Euro terwijl het inschrijvingsgeld per discipline 6 Euro was. Normaal moet je als winnaar minstens je inschrijvingsgeld eruit halen !!!

Ondanks examenperiode trekt De Mintons nog veel volk aan.14&15 december 2002 : Int.Tornooi B1-B2-C1-C2-D bij “De Mintons” te Sint-Niklaas.Ondanks de examenperiode slaagde de organisatie van “De Mintons” erin om toch nog veel volk te krijgen op hun jaarlijkse tornooi bij die oude Witte Molen. Deze keer had de gemeente van Sint- Niklaas het de autoparkeerders niet gemakkelijk gemaakt. Wat vorig jaar nog voor iedereen toegankelijk was was dit jaar niet meer het geval. Enkelrichtingstraten ... parkeerzones enkel voor bewoners ... alles was dus al volzet en moest men al vele straten verder gaan staan. Niet aangenaam met ons belgische winterweertje en met de nodige bagage. In de zaal aangekomen viel me al meteen op dat ze 2 velden in het kleinste zaaltje hadden overtrokken met blauwe badmintonmatten. Dat het koud was in de zaal kon je aan de meeste mensen wel zien, ik was daar zelf ook één van. Twee ex-A spelers van Lokeren deden mee in de HDB1 ... het zou me niet verwonderen dat ze de HDB1 met gemak wonnen. Zelf heb ik in de C1 niets terecht gebracht. Zo ben ik in alle disciplines in de eerste ronde uitgeschakeld. Hopelijk zal het in Torhout beter gaan.

Antverpino BC (luchtbal) start het badmintonseizoen in volle GLORIE25ste Internationaal tornooi van Antverpino BC (luchtbal - Antwerpen) op 24-25 aug.2002 .Antverpino wordt er elk jaar sterker in bij zijn tornooiorganisatie ! Vele positieve reacties van deelnemers maar ook van de toeschouwers. Ondanks het minder goede weer, t.o.v. de twee vorige jaren, was er geen verveling te bespeuren bij de deelnemers. Het tornooiboekje had wat extra’s ... er werd gefilmd en foto’s gratis aangeboden ... en goed beheerde kafetaria ... een groot scherm met promotie van Antverpino en wedstrijden van wereldtopfiguren ... ID-sport met hun badmintonstand ... en natuurlijk ook de boeiende wedstrijden van alle deelnemers. Ook deze keer was alles volgens het tijdschema en dank zij het meest vooruitstrevende Acces-programma van Bob konden alle wedstrijdformulieren zeer vlot bijgewerkt worden. Speciale dank nog aan Dirk , Wim , Wout , Johan , Ann en alle vrijwilligers die de cafetaria draaiende houden. We zijn voor ons jubileum (25j.) in GLORIE gestart en zullen in stijgende lijn blijven streven naar ons 50jaar clubbestaan op 2003

Brasschaatse Pouletornooi met steeds minder deelnelersBrasschaatse BC had op het weekend van 28&29 september 2002 hun jaarlijkse pouletornooi vastgelegd. Vorig jaar was er al een dalend aantal inschrijvingen en deze keer ging het in dezelfde lijn verder. Alhoewel de organiserende club wel echt hun best hadden gedaan door de deffecte lampen in de sportzaal te laten vervangen ... grote pouletabellen op te stellen ... een betere geluidsinstallatie te voorzien ... vriendelijkheid bij ontvangst ... een eigen drankstand opgesteld (de huidige cafetaria was dicht wegens verbouwing) , slagen ze er niet in om meer volk aan te trekken. De verklaring die ik ervoor kan geven is dat de datum slecht gekozen was ... samenvallend op het grote ABC-tornooi van “Le Logis Woluwe” ... samenvallend op de dag van “Burchten en Forten” en op de kop toe ... samenvallend op de populaire “Trein-Tram-Bus-dag”. Maar andere zaken zoals slechte verlichting en lage zaal kunnen voor sommigen ook al een reden zijn geweest.Persoonlijk vond ik dat de organisatie dik in orde was maar dat de accomodatie te kort kwam !Zeker niet bedoeld als slechte kritiek voor al het werk dat ze erin hebben gestoken maar om hun toekomst van hun jaarlijks tornooi te garanderen zullen ze wel iets moeten veranderen.Zelf nam ik deel in HEC1 - HDC1 - GDC1 (allen in poule) waarbij 3 in HEC1 ; 3 in HDC1 en maar liefst 5 in de GDC1. Doordat ik mijn poule in de HEC1 had gewonnen kwam er een extra poule bij met de winnaars van de 2 andere poules. Elks in 3 sets verloren. In de HDC1 wisten we 2 van de 3 wedstrijden te winnen waardoor we net door de mand vielen na een 3-setter. In de GDC1 konden we 2 van de 5 wedstrijden winnen ... maar telkens speelden we alle wedstrijden in 3 setten.Al bij al ben ik tevreden van de gespeelde wedstrijden (zelfs na verlies) vermits ze allen aan elkaar gewaagd waren. Na zo’n dag inspanning (ontspanning) komt er een dag met spierpijn en stijfheid ... zelfs na een stevige stretching ben je er niet helemaal vanaf.

BACSS 2002